Wiadomości 29 paź 2018
WIGMORS
Wigmors zaprasza na seminarium „Jak oszczędzać na instalacjach chłodniczych w sklepach?”

fot. WIGMORS

Seminarium organizują wspólnie firmy Wigmors oraz Danfoss. Zachęcamy do udziału

„Jak racjonalnie i bezpiecznie oszczędzać na instalacjach chłodniczych w sklepach?”

Seminarium przeznaczone jest dla właścicieli i osób zarządzających sklepami mało- i średnioformatowymi.

  • Termin seminarium: 14 listopada 2018 r.
  • Miejsce: Hotel Haston City, ul. Irysowa 1-3, 51–117 Wrocław
  • UDZIAŁ BEZPŁATNY po wcześniejszej rezerwacji

Rezerwacje przyjmowane są do 8 listopada 2018 r.:

 Złóż rezerwację

Z badania, które przeprowadzonego przez Wigmors w tym roku w grupie właścicieli małoformatowych sklepów spożywczych wynika, że znikomy procent właścicieli lub osób zarządzających sklepami ma świadomość, że energia zużywana przez urządzenia chłodnicze stanowi znaczną część kosztów eksploatacji obiektu.

Tego kosztu nie można się całkowicie pozbyć, ponieważ aby żywność była przechowywana w odpowiednich warunkach i nie psuła się niezbędny jest chłód. Jednak koszty te można znacznie obniżyć.

W tej chwili zewsząd docierają informacje o rosnącej cenie energii. Wkrótce niestety odbije się to również na funkcjonowaniu Państwa placówek.

W związku z tym WIGMORS zaprasza na bezpłatne seminarium podczas którego dowiedzą się Państwo ile mogą zaoszczędzić na kosztach stałych, a także jak uniknąć sytuacji kryzysowych, w których dochodzi do strat związanych ze źle przechowywaną żywnością, czy nieszczelnym systemem chłodzenia.

Zaprosiliśmy również eksperta HACCP, który opowie o przechowywaniu żywności i normach, których trzeba przestrzegać, jak i odpowie na Państwa pytania.

PROGRAM SEMINARIUM:

9:00 – 9:30 Rejestracja i kawa
9:30 – 10:00 Wstęp
10:00 – 11:00 HACCP w przechowywaniu żywności. Dlaczego warto się stosować do norm i co się może wydarzyć, jeśli się nie zastosujemy?
11:00 – 11:30 Instalacja chłodnicza w procesie przechowywania żywności – co to jest i dlaczego jest ważna.
11:30 – 11:45 Przerwa kawowa
11:45 – 12:00 Wybrane rozwiązania do przechowywania żywności – omówienie.
12:00 – 12:30 Korzyści z związane z prawidłowym doborem i serwisowaniem, a potencjalne straty.
12:30 – 13:00 Jak oszczędzać – kiedy i jakie rozwiązanie chłodnicze opłaca się zastosować i dlaczego. Przykłady.
13:00 Lunch.

Prowadzący:

Janusz Prawnicki – ekspert Intertek Poland
Krzysztof Stawecki – Koordynator Sprzedaży Danfoss Poland
Łukasz Polakowski – Inżynier Sprzedaży Danfoss Poland
Paweł Bejgrowicz – Kierownik Działu Montażu Wigmors

 Szczegółowe informacje