Klimatyzatory dla architektów wnętrz 2024
Produkty 22 lut 2022
Dacpol
Czujnik amoniaku DOL 53

Nagradzany czujnik amoniaku W 2016 roku DOL 53 zdobył srebrny medal w konkursie Innovation Award na EuroTier, wiodących na świecie targach produkcji zwierzęcej. Konkurs jest oceniany przez niezależny międzynarodowy komitet złożony z uznanych konsultantów, naukowców i praktyków powołany przez DLG (Niemieckie Towarzystwo Rolnicze). Naukowcy z Wydziału Nauk o Drobiu Kolegium Nauk Rolniczych i Środowiskowych Uniwersytetu Georgia przeprowadzili łącznie cztery próby. Ich raport końcowy potwierdza, że ​​„czujnik amoniaku DOL 53 działał wyjątkowo dobrze we wstępnych próbach terenowych w kurniku”.*

Czy chciałbyś poprawić walkę i śmiertelność zwierząt hodowlanych?

Zatem czujnik amoniaku DOL 53 jest narzędziem do zarządzania produkcją brojlerów. Jeśli producent brojlerów zauważy, że poziom amoniaku wzrasta na początku wsadu, może podjąć działania naprawcze w postaci dodatkowej wentylacji lub doprowadzenia ciepła. Możliwe jest również wykrycie wszelkich problemów trawiennych. Wczesne działanie korzystnie wpływa na dobrostan i wydajność brojlerów.

Zarób 2500 EUR dodatkowo za partię

Zwiększone stężenie amoniaku ma duży wpływ na wydajność finansową produkcji brojlerów. Badania w tym obszarze *pokazują, że zwiększona koncentracja może obniżyć zyski o 2,500 EURO lub więcej na partię w budynku inwentarskim z 25 000 brojlerów.

Śledź i kontroluj emisje amoniaku za pomocą DOL 53

DOL 53 oferuje dokładne pomiary amoniaku zarówno w niskich, jak i wysokich stężeniach, znikomą wrażliwość krzyżową na inne gazy. DOL 53:

  • jest solidnym czujnikiem
  • wzywa do zerowej konserwacji
  • ma 36-miesięczny okres użytkowania
  • ma zamiennik plug & play
  • nie wymaga kalibracji w okresie użytkowania
  • możliwość montażu wewnątrz budynku inwentarskiego,
    bez konieczności stosowania rurek lub pomp.

Zachęcamy również do sprawdzenia całej oferty czujników firmy DACPOL

OFERTA CZUJNIKÓW DACPOL

 

* Amoniak w atmosferze jest szkodliwy dla wydajności nowoczesnych brojlerów komercyjnych. D.M. Miles, S.L. Branton i B.D. Lott

Tagi: czujniki