Czujnik amoniaku DOL 53
Nagradzany czujnik amoniaku W 2016 roku DOL 53 zdobył srebrny medal w konkursie Innovation Award na EuroTier, wiodących na świecie targach produkcji zwierzęcej. Konkurs jest oceniany przez niezależny międzynarodowy komitet złożony z uznanych konsultantów, naukowców i praktyków powołany przez DLG (Niemieckie Towarzystwo Rolnicze). Naukowcy z Wydziału Nauk o Drobiu Kolegium Nauk Rolniczych i Środowiskowych Uniwersytetu Georgia przeprowadzili łącznie cztery próby. Ich raport końcowy potwierdza, że „czujnik amoniaku DOL 53 działał wyjątkowo dobrze we wstępnych próbach terenowych w kurniku”.*
Czy chciałbyś poprawić walkę i śmiertelność zwierząt hodowlanych?
Zatem czujnik amoniaku DOL 53 jest narzędziem do zarządzania produkcją brojlerów. Jeśli producent brojlerów zauważy, że poziom amoniaku wzrasta na początku wsadu, może podjąć działania naprawcze w postaci dodatkowej wentylacji lub doprowadzenia ciepła. Możliwe jest również wykrycie wszelkich problemów trawiennych. Wczesne działanie korzystnie wpływa na dobrostan i wydajność brojlerów.
Zarób 2500 EUR dodatkowo za partię
Zwiększone stężenie amoniaku ma duży wpływ na wydajność finansową produkcji brojlerów. Badania w tym obszarze *pokazują, że zwiększona koncentracja może obniżyć zyski o 2,500 EURO lub więcej na partię w budynku inwentarskim z 25 000 brojlerów.
Śledź i kontroluj emisje amoniaku za pomocą DOL 53
DOL 53 oferuje dokładne pomiary amoniaku zarówno w niskich, jak i wysokich stężeniach, znikomą wrażliwość krzyżową na inne gazy. DOL 53:
- jest solidnym czujnikiem
- wzywa do zerowej konserwacji
- ma 36-miesięczny okres użytkowania
- ma zamiennik plug & play
- nie wymaga kalibracji w okresie użytkowania
- możliwość montażu wewnątrz budynku inwentarskiego,
bez konieczności stosowania rurek lub pomp.
Zachęcamy również do sprawdzenia całej oferty czujników firmy DACPOL
* Amoniak w atmosferze jest szkodliwy dla wydajności nowoczesnych brojlerów komercyjnych. D.M. Miles, S.L. Branton i B.D. Lott